Δευτέρα

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ξεκινά δράση στα νοσοκομεία

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης , έχοντας την πεποίθηση ότι η μουσική τέχνη μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως μοχλός ψυχικής ανάτασης, ξεκινά ένα μεγάλο πρόγραμμα προς την κοινωνία με στοχευμένες δράσεις. Βγαίνει πάλι από τις αίθουσες συναυλιών και, μετά τις επανειλημμένες εμφανίσεις της σε χώρους πέραν των συνηθισμένων, θα πραγματοποιήσει μία σειρά από συναυλίες κοινωνικής παρέμβασης και προσφοράς.
Στις συναυλίες θα παρουσιαστούν ιδιαίτερα δημοφιλή έργα, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Ο πρώτος κύκλος αυτών των δράσεων θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου 2010. Σε αυτόν εντάσσονται πέντε εμφανίσεις της ορχήστρας σε νοσοκομεία και μονάδες κοινωνικής πρόνοιας της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)-Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ (25/5), το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων "Ο Άγιος Δημήτριος" (30/5), τη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας "Ο Άγιος Παντελεήμων" (1/6), το Γενικό Νοσοκομείο "Γεώργιος Παπανικολάου" (4/6) και το Γενικό Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" (5/6).
Θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις σε εργοστάσια, συνοικιακές πλατείες και άλλους χώρους.
Κατά τον πρώτο κύκλο συναυλιών θα παρουσιαστούν η Σουίτα αρ. 2 σε ρε μείζονα από την "Μουσική των νερών" του Χάντελ, η σερενάτα για έγχορδα "Μικρή Νυχτερινή Μουσική" του Μότσαρτ και η Κινηματογραφική Σουίτα αρ. 1 του Νίκου Κυπουργού. Τις συναυλίες θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Κάρολος Τρικολίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου