Σάββατο

Η μούσα και ο ταύρος



Ηταν η μόνη είδηση που θα μπορούσε να «κλέψει» τους πανηγυρισμούς των Ισπανών για την κατάκτηση του Μουντιάλ. Το χρυσό ζευγάρι της μεγάλης οθόνης, δύο από τους σημαντικότερους πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό, ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ παντρεύτηκαν στα κρυφά, επισημοποιώντας έναν δεσμό που κρατούσαν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Από
τα στούντιο μέχρι την κρεβατοκάμαρα, ο Δημήτρης Δανίκας αφηγείται την ιστορία ενός μεγάλου έρωτα
Η σκηνή είναι χαρακτηριστική. Την έπαιξε τέλεια επειδή του ταιριάζει γάντι. Ο μπαγάσας τις θέλει όλες. Και τη Vicky, και την Cristina, και τη Μαρία Ελένα. Στη θέση της δεν θα πίστευα τίποτα απ΄ όσα υπόσχεται, ορκίζεται και λέει. Τώρα, με το στεφάνι και το νυφικό, είναι too late. Τώρα η Πενέλοπε, σαν την Πηνελόπη του Οδυσσέα, τον Χαβιέ θα περιμένει!

Οταν διάβασα πως η Μαντόνα της Μαδρίτης παντρεύτηκε τον Αλ Πατσίνο της ίδιας Μαδρίτηςμια ειδησάρα που έκανε τους Ισπανούς, για δεύτερη φορά μετά το Μουντιάλ, να πανηγυρίζουν στους δρόμους- δύο πράγματα με κτύπησαν κατακούτελα. Το πρώτο, πως είναι δυο πανέμορφα πλάσματα. Στο «είδος» τους μοναδικά. Το δεύτερο, πως τίποτα το κοινό εκτός από υπηκοότητα, τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και τον Ινιέστα. Εκείνος στη Γη. Κάπου, σε κάποιο μπαρ. Εκείνη στα σύννεφα, τον πρίγκιπα μια ζωή να περιμένει. Θεέ μου, ο κόσμος αλλάζει αλλά Αρσενικό- και μάλιστα το καυτό και μεσογειακόμε Θηλυκό, δύο κόσμοι εντελώς διαφορετικοί. Το εξηγώ για να μην κατηγορηθώ:

Πριν από δύο μήνες. Σε μια παραθαλάσσια τέντα πολυτελείας των Καννών. Εκείνος μόλις 41. Παίδαρος σωστός. Περίπου σαν Ελληνάρας. Με την καλή έννοια. Αραχτός. Ανοιχτός. Αυθόρμητος. Παρορμητικός. Το μάτι του να παίζει ακόμα και με το υπηρετικό- θηλυκό- προσωπικό. Αυτό που λέμε «μάγκας σωστός». Του λέω λοιπόν: «Η σκηνή στο "Vicky Cristina Βarcelona", που έτσι στην ψύχρα προτείνεις στα δυο κορίτσια, τη Ρεμπέκα Χολ και τη Σκάρλετ Γιόχανσον, να κοιμηθείτε και οι τρεις στο κρεβάτι, είναι από τις πιο απολαυστικές που έχω δει σε ολόκληρη τη ζωή μου». Τι απάντησε; «Κι εγώ το ίδιο... Με αντιπροσωπεύει απόλυτα».

Και την άλλη στιγμή σουλατσάριζε με την Πηνελόπη. Και τη μεθεπόμενη α λα μπρατσέτα την συνόδευε σε φιλανθρωπική δημοπρασία. Και ταυτόχρονα να κυκλοφορούν οι φήμες και να τρελαίνονται από την αμφιβολία οι Κατίνες της κίτρινης δημοσιογραφίας. Είναι ή δεν είναι έγκυο το κορίτσι; Για να καταλάβετε περί τίνος αρσενικού πρόκειται! Ο αθεόφοβος, δεν άφησε ούτε τη δασκάλα των Αγγλικών του. Ετσι, ανοιχτά και άνετα- σαν κλασικός Μεσογειακός- είχε αμολήσει την εξής φράση: «Η δασκάλα μου μαθαίνει Αγγλικά στο κρεβάτι». Ελα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου