Παρασκευή

"Ένα λεωφορείο" στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Το λεωφορείο-θρύλος κάνει στάση στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου για να κατέβει η Μπλανς Ντυμπουά. Έργο που καθιέρωσε τον Ουίλλιαμς (Νέα Υόρκη, 1947), στοιχειώθηκε από μυθικές θεατρικές και κινηματογραφικές ερμηνείες.

Ο Κριστόφ Βαρλικόφσκι αναδεικνύει παράλληλα με τη δράση το εσωτερικό σύμπαν της ηρωίδας, που καταρρέει από τη σύγκρουση με τον άντρα της αδερφής της: ρηξικέλευθος και ποιητής, ο Πολωνός σκηνοθέτης συλλαμβάνει σε βίντεο το πρόσωπο και τις ρωγμές του, προσθέτει μνήμες από τα αναγνώσματά της. Στο ρόλο της Μπλανς η μεγάλη Ιζαμπέλ Υππέρ.
Σκηνοθεσία Krzysztof Warlikowski
Γαλλικό κείμενο Wajdi Mouawad
Προσαρμογή Krzysztof Warlikowski, Piotr Gruszczyński & Wajdi Mouawad
Δραματουργία Piotr Gruszczyński
Σκηνικά - Κοστούμια Małgorzata Szcześniak
Φωτισμοί Felice Ross
Μουσική Paweł Mykietyn
Περούκες - Μακιγιάζ Luc Verschueren
Βίντεο Denis Guéguin
Ήχος Jean-Louis Imbert
Ερμηνεύουν Isabelle Huppert, Andrzej Chyra, Yann Collette, Florence Thomassin, Renate Jett, Cristian Soto
Τραγούδι Renate Jet
Πληροφορίες
*Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μπορείτε να αγοράσετε με τρεις τρόπους: Online, από το διαδίκτυο, με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας * Τηλεφωνικά, με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 32 72 000.
Καθημερινά 9:00-21:00 * Μέσω της Αυτόματης Φωνητικής Πύλης (IVR):
Η προπώληση των εισιτηρίων μέσω IVR ολοκληρώνεται μία μέρα πριν την παράσταση. Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 3272000. * Από τα Εκδοτήρια του Φεστιβάλ Διευθύνσεις και ώρες λειτουργίας: Κεντρικά Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου) Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 8:30-16:00, Σάββατο: 9:00-14:30, Ωδείο Ηρώδου Αττικού Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου Μακρυγιάννη Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 9:00-14:00 και 18:00-21:00 Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου Νομός Αργολίδας Ώρες λειτουργίας (από 28/6/10): Δευτέρα - Πέμπτη: 9:00-14:00 και 17:00-20:00, Παρασκευή- Σάββατο: 9:30-21:30 Λοιποί χώροι Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων και ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων. Επίσης εισιτήρια πωλούνται από την αλυσίδα βιβλιοπωλείων Ελευθερουδάκης και τα Newsstand Ελευθερουδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου