Τετάρτη

Από την Κοσμογονία στην Γλωσσογονία στο Megaron Plus


O Γ. Μπαμπινιώτης (αριστερά) και ο Δ. Νανόπουλος φέρνουν τη Γλωσσολογία σε διάλογο με την Κοσμολογία
Τις πολύτιμες γνώσεις τους για τις επιστήμες της Γλωσσολογίας και της Κοσμολογίας, καταθέτουν και «συνθέτουν» σήμερα στις 7.00 το απόγευμα στο Megaron Plus, ο γλωσσολόγος Γιώργος Μπαμπινιώτης και ο φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος.
Οι δύο έλληνες ακαδημαϊκοί στη σημερινή τους συνάντηση φέρνουν σε διάλογο τις επιστήμες τους και απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού, σε ειδική εκδήλωση με τίτλο «Από την Κοσμογονία στην Γλωσσογονία».

Η εκδήλωση που θα γίνει στο Megaron Plus ξεκινά στις 7.00 μμ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στις 5.30 μμ.

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Είναι ομότιμος και επίτιμος καθηγητής Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γνωστός από το Λεξικό της Νέας Ελληνικής, ο κ. Μπαμπινιώτης ανήκει στους εισηγητές της σύγχρονης γλωσσολογίας στην Ελλάδα και έχει εφαρμόσει μεθόδους ανάλυσης της δομής της αρχαίας και της νέας ελληνικής γλώσσας.

Ο Δημήτρης Νανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απέκτησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ, και σήμερα είναι διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών του Χιούστον HARC. Το 2004, το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ τον κατέταξε τέταρτο στη λίστα των θεωρητικών φυσικών όσον αφορά τον αριθμό αναφορών.

Κύρια ερευνητική του ασχολία είναι η Φυσική Υψηλών Ενεργειών και η Κοσμολογία, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ενοποιημένης θεωρίας που θα καλύπτει όλες τις δυνάμεις στο Σύμπαν.

Μέγας χορηγός της πολύ-θεματικής Σειράς για το 2010 εκδηλώσεων του Megaron Plus είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, ενώ στους χορηγούς επικοινωνίας είναι το portal in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου