Τετάρτη

Μεγάλη τιμητική εκδήλωση - αφιέρωμα στη μνήμη του Χρήστου Δ. Λαμπράκη

Παγκοσμίου φήμης ερμηνευτές
Μεγάλη τιμητική εκδήλωση - αφιέρωμα στη μνήμη του Χρήστου Δ. Λαμπράκη

Μέγαρο Μουσικής
Η Αγνή Μπάλτσα
Αθήνα


Η Αγνή Μπάλτσα, η Αννα Τόμοβα-Σίντοφ, ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Χριστόφορος Σταμπόγλης, ο Μάριο Τσεφίρι, η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τον Αλέξανδρο Μυράτ και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Βύρωνα Φιδετζή λένε το δικό τους ξεχωριστό «αντίο» στον Χρ. Λαμπράκη την Τετάρτη, 17 Μαρτίου (8.30 το βράδυ) στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» (Φίλων της Μουσικής). Οι κορυφαίοι καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ιστορία του Μεγάρου, προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στην πρώτη της σειράς εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί στην μνήμη του εμπνευστή και ιδρυτή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ερμηνεύοντας υπέροχες κλασικές δημιουργίες ειδικά επιλεγμένες για την περίσταση.
H εισαγωγή από τον Λόενγκριν του Ρίχαρντ Βάγκνερ και το Κοντσέρτο για βιολί, έργο 61, σε ρε μείζονα του Λ. Β. Μπετόβεν με σολίστ τον μεγάλο Έλληνα βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο και τη σύμπραξη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υπό τον Βύρωνα Φιδετζή μονοπωλεί το πρώτο μέρος της εκδήλωσης.
Στο δεύτερο μέρος, οι διεθνούς φήμης ερμηνεύτριες Αγνή Μπάλτσα (μεσόφωνος) και Αννα Τόμοβα - Σίντοφ (υψίφωνος) σμίγουν τις φωνές τους με αυτές των Χριστόφορο Σταμπόγλη (βαθύφωνος) και Μάριο Τσεφίρι (τενόρος) για να ερμηνεύσουν το απερίγραπτης ομορφιάς κύκνειο άσμα του Β.Α. Μότσαρτ, Ρέκβιεμ σε ρε ελάσσονα, KV 626. Τους ερμηνευτές πλαισιώνει η Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, Καμεράτα(σε συνεργασία με μουσικούς της ΚΟΑ) υπό τον μόνιμο αρχιμουσικό της Αλέξανδρο Μυράτ. Συμμετέχει η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη.
Τη μοναδική αυτή συναυλία έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν συνεργάτες και φίλοι που πίστεψαν και συμμερίστηκαν το όραμα για τον πολιτισμό του Χρήστου Λαμπράκη, χορηγοί, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας. Σε συνδρομητές του Μεγάρου δόθηκε η δυνατότητα να αγοράσουν τις λίγες θέσεις που διατέθηκαν προς πώληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου