Τετάρτη

ΑΚΥΡΩΣΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ


Κόβονται άλλες δύο παραγωγές από το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

ΑΠΕ
Η ακύρωση των παραστάσεων αποτελεί την τρίτη τροποποίηση στον προγραμματισμό της σεζόν (φωτ. αρχείου)
ΑθήναΣτείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Αλλες δύο παραγωγές της, την «Εμίλια ντι Λίβερπουλ» του Ντονιτσέτι και τον «Πειρατή» του Μπελίνι αποφάσισε να ακυρώσει η Εθνική Λυρική Σκηνή, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και εξαιτίας του ότι δεν γνωρίζει το ύψος και τον χρόνο της επιχορήγησης από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
«Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα περί του ακριβούς προϋπολογισμού για το 2010, τα χρήματα από το ΥΠΠΟΤ έρχονται με σημαντική καθυστέρηση και, όταν έρχονται, είμαστε αναγκασμένοι να τα καταβάλλουμε άμεσα σε μισθοδοσίες, ενοίκια και λοιπά ανελαστικά έξοδα. Οπότε, από τη στιγμή που δεν ξέρουμε πότε θα πάρουμε ξανά χρήματα και πόσα θα είναι αυτά, αδυνατούμε να πραγματοποιήσουμε τις νέες παραγωγές, αλλά προχωρούμε με τις ήδη υπάρχουσες και δη τις δημοφιλείς, οι οποίες αποφέρουν και έσοδα» αναφέρουν κύκλοι της Λυρικής.
Οι πρεμιέρες των δύο παραστάσεων είχαν προγραμματιστεί για τις 14 Μαρτίου και 23 Μαρτίου, στο θέατρο Ολύμπια.
Σύμφωνα με το Βήμα, το κενό -ή τουλάχιστον μέρος του- θα καλύψει ένας νέος κύκλος παραστάσεων της δημοφιλούς παραγωγής της «Τραβιάτα» σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Νίκου Πετρόπουλου.

Μέσα στον Απρίλιο το πρόγραμμα προβλέπει μία ακόμη επανάληψη στο Ολύμπια, την όπερα «La Βoheme» του Πουτσίνι στην επιτυχημένη σκηνοθεσία του Γκράχαμ Βικ.
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η νέα παραγωγή της «Νόρμα» του Μπελίνι στο Ηρώδειο τον Ιούνιο του 2010 χάρη στη χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και στο γεγονός ότι αποτελεί συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών.
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί εξάλλου και η περιοδεία του θεάτρου τον Μάιο στο Βισμπάντεν της Γερμανίας με τη «La Βoheme» και την «Αριάδνη στη Νάξο».

Η ακύρωση της «Εμίλια ντι Λίβερπουλ» και του «Πειρατή» σηματοδοτεί την τρίτη κατά σειρά τροποποίηση στον προγραμματισμό της σεζόν.

Η αρχή έγινε με τις ακυρώσεις του «Σαμψών και Δαλιδά», της «Πηνελόπης» και του «Ντον Τζιοβάνι», ενώ αργότερα ακολούθησε και η ακύρωση του «Χορού Μεταμφιεσμένων».

Επί της ουσίας, η μόνη μεγάλου μεγέθους νέα παραγωγή όπερας που πραγματοποιήθηκε στο Ολύμπια την εφετινή σεζόν ήταν η «Αριάδνη στη Νάξο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου