Τρίτη

Κλασικά και «πειραγµένα»

Η µόδα υποστηρίζει την ανανέωση των κλασικών κοµµατιών µε απρόβλεπτους συνδυασµούς
Σηµασία έχει η ευρηµατικότητα. Για να επινοήσετε τρόπους µε τους οποίους θα ανανεώσετε τα καλά και κλασικά κοµµάτια της γκαρνταρόµπας. Σηµασία έχει η ελευθερία στην έκφραση του στυλ σας. Για να µη χρειαστεί να αγοράζετε περισσότερα ρούχα από αυτά που πραγµατικά χρειάζεστε. Αξία έχει ένα ρούχο που θα κάνει απόσβεση της τιµήςτου, φορώντας το συχνά. Το άθροισµα αυτών τωνσκέψεων οδηγεί σε µία κατεύθυνση: στη µοντέρνα αξιοποίηση των κλασικών ρούχων µε σύγχρονους συνδυασµούς αξεσουάρ και κοµµατιών που ανήκουν στο «τώρα».

Παλτό σταυρωτό, µπλέιζερ, µαύρο σµόκιν σακάκι, µεταξωτή µπλούζα - πουκάµισο είναιτα ρούχα τα οποία από τότε που οι γυναίκες βγήκαν στην αγορά εργασίας φροντίζουν να έχουν απαραιτήτως.

Η γραµµή τους παραµένει ίδια. Οπως και οι αποχρώσεις τους: µαύρο, γκρι, σκούρο µπλε και ειδικά φέτος κάµελ. Είναι η σίγουρη επένδυση για να βγει η γκαρνταρόµπα από την περίοδο της οικονοµικής κρίσης. Με αυτήν τη µακροοικονοµική µατιά µπορείτε να προσαρµόσετε τις επιθυµίες σας σε αγορές που µε το πέρασµα των εποχών θα γίνουν κοµµάτι του στυλ σας.

Το σακάκι µπλέιζερ για παράδειγµα έχει µίαµακρόχρονη σχέση αγάπης µε πολλούς σχεδιαστές. Η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ δεν το αποχωρίζεται από τις συλλογές της, επινοώντας κάθε σεζόν έναν τρόπο για να υπενθυµίσει στις γυναίκες ότι το δάνειο από την ανδρική γκαρνταρόµπα υποστηρίζει τη θηλυκή κοµψότητα. Φέτος είναι µακρύ, σε ίσια γραµµή, µε µικρά πέτα και συνοδεύει τα ανδρικά σιγκαρέτ παντελόνια φορεµένα µε µυτερές γόβες στιλέτο. Ανάλογη φιλοσοφία µε τη βρετανή σχεδιάστρια έχει και η Χάνα ΜακΓκίµπον η οποία στη συλλογή της Chloe προτείνει τις στρώσεις (layets) του παλτό και του µπλέιζερ που έχουν ίδια απόχρωση. Ενώ στις συλλογές Ralph Lauren, Max Mara, Dolce & Gabbana, το µπλέιζερ µπορεί να χάσει έδαφος µόνο για ένα καλοραµµένο τουίντ σακάκι που άλλοτε φοριέται µε µίνι φούστα µε βολάν και φαρδιά ζώνη στη µέση ή πουά ασπρόµαυρο πουκάµισο από λεπτή µουσελίνα. Για τις βραδινές περιστάσεις τα µαύρα επίσηµα κοµµάτια όπως το σακάκι σµόκιν και το ίσιο παντελόνι σε ανδρική γραµµή χωρίζουν. Και από σύντροφοιενός αναµενόµενα κοµψού συνόλου βρίσκουν το ταίρι τους σε διαφορετικές προτάσεις: το σµόκιν συνδυάζεται µε στενό δερµάτινο παντελόνι και πανήψυλα τακούνια, ενώ το παντελόνι δέχεται ένα καρό σπορ πουκάµισο και µία πλεκτή ζακέτα µε χοντρή πλέξη.


Με µια µατιά


Το κλασικό γίνεται
µοντέρνο όταν:
Η ριγέ ναυτική µπλούζα φοριέται µε βραδινή φούστα µε φτερά.
Το λευκό πουκάµισο «ηρεµεί» ένα λαµπερό µίνι φόρεµα.
Το σταυρωτό παλτό συνδυάζεται µε δερµάτινες, σκληρού ύφους µπότες. Το αµάνικο ίσιο φόρεµα συνδυαστεί µε µικρή κάπα από γούνα. 

Της Εφης Φαλίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου