Τρίτη

«Καρυοθραύστης» από τα Μπολσόι στη Θεσσαλονίκη

Σολίστες και αστέρια χορευτές του Θεάτρου Μπολσόι και της Ακαδημίας Μπαλέτου Μπολσόι παρουσιάζουν μία από τις πιο αγαπημένες συνθέσεις του Τσαϊκόφσκι, τον «Καρυθραύστη», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 8 έως τις 12 Δεκεμβρίου.

«Καρυοθραύστης» από τα Μπολσόι στη Θεσσαλονίκη
Η προπώληση των εισιτηρίων για το χριστουγεννιάτικο παραμύθι, που είναι ιδιαίτερα αγαπητό από τους θεατές κάθε ηλικίας, ξεκίνησε ήδη από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής και τα ταμεία της Πλατείας Αριστοτέλους και οι τιμές είναι: 55, 45, 35, 30 ευρώ.
Ο «Καρυοθραύστης» εξακολουθεί να συγκινεί μικρούς και μεγάλους, καθώς αποτελεί μια γλυκιά, τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν πανέμορφο πρίγκιπα, έναν καρυοθραύστη και έναν μοχθηρό ποντικοβασιλιά, ενώ αφηγητής είναι ο μάγος Ντροσελμέγερ.
Η Ακαδημία Μπαλέτου Μπολσόι ιδρύθηκε το 1773 και είναι από τις μακροβιότερες σχολές χορού στον κόσμου, ενώ η ιστορία της είναι γεμάτη από ονόματα θρύλους, τόσο στον τομέα των δασκάλων-παιδαγωγών όσο και των χορευτών. Πρόεδρός της από το 2002 είναι η Μαρίνα Λεόνοβα, πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι και μαθήτρια της Σοφίας Γκολόβκινα, η οποία ηγήθηκε της σχολής από το 1960 και για 30 χρόνια και την καθιέρωσε ως κρατική ακαδημία χορογραφίας.
Το Θέατρο Μπολσόι ιδρύθηκε το 1776 και το αρχικό του όνομα ήταν Αυτοκρατορικό Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου