Παρασκευή

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ «Κάντε τόπο στις κούκλες!»



Μία από τις  κούκλες του  κουκλοθεάτρου  της Κορέας  που θα εντυπωσιάσουν   παίζοντας  ακόµη και παραδοσιακή   µουσική
Το κουκλοθέατρο και η παντοµίµα από όλο τον κόσµο έχουν την τιµητική τους από σήµερα σε µια µεγάλη γιορτή που έχει γίνει θεσµός για την πόλη
Η «Κουκλόπολη» είναι η µοναδική συναυλία κουκλοθέατρου στον κόσµο η οποία παρουσιάζει µε µαγικό τρόπο τραγούδια και χορούς από την Κορέα «ερµηνευµένους» από 40 διαφορετικές κούκλες. Ολα γίνονται µε ποικιλία κινήσεων σε κανονική σκηνή θεάτρου για µεγάλες κούκλες – σε αντίθεση µε τις «συνηθισµένες» µορφές κουκλοθέατρου.

Είναι ένα από τα σχήµατα που συµµετέχουν από απόψε στο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντοµίµας του Κιλκίς που έφτασε φέτος στη 12η συνεχή διοργάνωσή του και έχει γίνει θεσµός για τη βορειοελλαδική πόλη µε ολοένα αυξανόµενο κοινό. Η διοργάνωση κατάφερε φέτος να ενταχθεί στα ΕΣΠΑ (µε 1.200.000 ευρώ εξασφαλίζοντας την οικονοµική στήριξη για την επόµενη εξαετία.

Στη φετινή διοργάνωση µετέχουν θίασοι από την Κορέα, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Αυστρία (την παράσταση του µουσικοεικαστικού θεάτρου της Καρίν Σάφερ που βασίζεται στο έργο του Μόδεστου Μουζόργκσκι «Εικόνες από µια έκθεση» συνοδεύει στο πιάνο ο διεθνούς φήµης πιανίστας Γιώργος-Εµµανουήλ Λαζαρίδης), τη Γερµανία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα.

Οι κορεάτικες κούκλες της κουκλόπολης Ηyundai στριφογυρίζουν, διασκορπίζονται αιωρούµενες και παίζουν τύµπανα µε ενεργητικότητα καθώς µια καταπληκτική κούκλα παίζει τον παραδοσιακό κορεάτικο αυλό κουνώντας κάθε δάχτυλό της ανάλογα µε τη µουσική. Οι κούκλες µπορούν να σηκώσουν αντικείµενα, να παίξουν µουσικά όργανα, ακόµα και να γδυθούν µε ιδιαίτερα ρεαλιστικές κινήσεις. Ιδιαιτερότητα, η ασιατική εφευρετικότητα: προκειµένου ο θίασος να αποδώσει την εκλεπτυσµένη κίνηση της µαριονέτας, εφηύρε µια συσκευή αποκλειστικά δικής της ευρεσιτεχνίας.

Τα της συσκευής αλλά και τις υπόλοιπες τεχνικές του κορεάτικου κουκλοθέατρου οι εµπνευστές και δηµιουργοί τους θα παρουσιάσουν σε τρεις συνολικά παραστάσεις αλλά και σε Μaster class στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντοµίµας Κιλκίς.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις του φετινού φεστιβάλ περιλαµβάνουν τη δεύτερη Ελληνική Συνάντηση Νέων Κουκλοπαικτών, σεµινάριο για το κοινωνικό θέατρο, εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και εµψυχωτές, εργαστήρια στα Δηµοτικά Σχολεία του Κιλκίς, Μaster class από τον κορεάτικο θίασο Ηyundai Ρuppet Τheatre, έκθεση µε κούκλες του «ιστορικού» για την Ελλάδα Κουκλοθέατρου Τιριτόµπα από τη Λάρισα (στη µνήµη των ιδρυτών και εµπνευστών του που χάθηκαν πρόωρα φέτος είναι αφιερωµένη όλη η διοργάνωση του Κιλκίς), αλλά και διηµερίδα για το κοινωνικό θέατρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου