Παρασκευή

εικαστικα Ζωηρά χρώµατα


Εκθεση µε νέους πίνακες του Μάικλ Κρεγκ - Μάρτιν εγκαινιάζεται, παρουσία του καλλιτέχνη, απόψε στην γκαλερί «Γκαγκόζιαν» (Μέρλιν 3, τηλ. 210-3640.215). Στα πρώιµα έργα του ο Κρεγκ - Μάρτιν ενσωµάτωνε συχνά readymades (έτοιµα αντικείµενα) στα γλυπτά του και έκανε σαφείς αναφορές στον Αµερικανικό Μινιµαλισµό. Τη δεκαετία του ‘90 στράφηκε στη ζωγραφική και ανέπτυξε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ύφος, που ξεχωρίζει για τα ακριβή, αδρά περιγράµµατα που ορίζουν επίπεδες επιφάνειες πολύ ζωηρών χρωµάτων. Σχεδιάζει επίσης µπανάλ βιοµηχανικά αντικείµενα. «Θέλω οι πίνακές µου να είναι τόσο απλοί, που το περιεχόµενο τους να µοιάζει προφανές, αλλά και τόσο σύνθετοι ώστε να παρέχουν µεγάλη ποικιλία δυνατοτήτων για αισθητικό και νοητικό παιχνίδι» έχει πει ο Μάικλ Κρεγκ - Μάρτιν. Εως 17 Δεκεµβρίου.

* «Αποσπάσµατα και Απογραφές» είναι ο τίτλος της έκ-θεσης του Αρι Γεωργίου, µε έργα επιλεγµένα από τη φωτογραφική συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που παρουσιάζεται στο Μουσείο Αλεξ Μυλωνά (Πλ. Αγίων Ασωµάτων 5, Θησείο, τηλ. 210-3215.717). Επιµέλεια: Ηρακλής Παπαϊωάννου. Στο πλαίσιο του Αthens Ρhoto Festival 2010. Εως 31 Οκτωβρίου.

* Γλυπτά των Θόδωρου Παπαγιάννη, Κυριάκου Ρόκου, Γιώργου Χουλιαρά αποτελούν την έκθεση, σε επιµέλεια της Κατερίνας Σταθοπούλου, που φιλοξενείται στην Πινακοθήκη Αβέρωφ, στο Μέτσοβο (τηλ. 26560-41210).

* Οµαδική έκθεση µε τίτλο «Locus Solus» παρουσιάζεται,µαζί µε παράλληλα δρώµενα, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου) έως 10 Οκτωβρίου. Επιµέλεια: Σωζήτα Γκουντούνα.
ΙΝFΟ
Εκθεση του Μάικλ Κρεγκ - Μάρτιν εγκαινιάζεται απόψε στην γκαλερί «Γκαγκόζιαν» (Μέρλιν 3, τηλ. 210-3640.215)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου