Παρασκευή

Απέρριψαν και πάλι την αίτηση χάριτος του δολοφόνου του Τζον Λένον Η Γιόκο Ονο επισήμαινε πως ο δολοφόνος αποτελεί απειλή για την ίδια και τους δυο γιους του Λένον

Ο Τζον Λένον
Τρεις μήνες πριν από την 30ή επέτειο της δολοφονίας του Τζον Λένον, οι δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης απέρριψαν για έκτη φορά την αίτηση χάριτος του δολοφόνου του Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν.
Η Επιτροπή Απονομής Χάριτος της πολιτείας της Νέας Υόρκης απέρριψε την αίτηση του Τσάπμαν, επικαλούμενη «ανησυχίες για την αδιαφορία (του Τσάπμαν) απέναντι στους κανόνες της κοινωνίας και στην ιερότητα της ανθρώπινης ζωής».
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News, η τριμελής επιτροπή έλαβε 75 επιστολές κατά της απελευθέρωσης του Τσάπμαν, ανάμεσα στις οποιες ήταν και μια της χήρας του Λένον Γιόκο Ονο, η οποία επισήμαινε πως ο άνθρωπος αυτός αποτελεί απειλή για την ίδια, τους δυο γιους του Λένον, για τον κόσμο, αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό.
Ο 55χρονος Τσάπμαν έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του Λένον, τον οποίο πυροβόλησε τέσσερις φορές στην πλάτη έξω από το σπίτι του στη Νέα Υόρκη, στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.
Ο Τσάπμαν, που είναι παντρεμένος, εκτίει την ποινή του στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Άτικα. Έχει δικαίωμα να ξανακάνει αίτηση το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου