Κυριακή

«ΕΑΤ ΡRΑΥ LΟVΕ» Περιπλανώμενη Τζούλια



«Εat Ρray Love».  Τουριστικός οδηγός  γκουρού με ξεναγό  την Τζούλια Ρόμπερτς
Τι μπορεί να πει κάποιος επί δυόμισι ώρες; Την ιστορία του Σύμπαντος. Λάθος. Την περιπλάνηση της Τζούλιας Ρόμπερτς από την Αμερική στη Ρώμη, από εκεί στο Νέο Δελχί και από την Ινδία στο Μπαλί. Ενδιαμέσως με γκουρού και με λουκάνικα Τζέιμς Φράνκο και Χαβιέ Μπαρδέμ!

ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ Μ. ΓΚΙΛΜΠΕΡΤ. Η σαραντάρα αμερικανίδα συγγραφέας που με τον «τουριστικό οδηγό» με τίτλο «Εat Ρray Love» έκανε ένα όνομα «να» και έβγαλε έναν σκασμό λεφτά. Μπράβο της! ΡΑΪΑΝ ΜΕΡΦΙ. Ο αμερικανός σκηνοθέτης, κυρίως τηλεοπτικών σειρών αλλά και σεναριογράφος, που σε κάποια ραδιοφωνική εκπομπή εξομολογήθηκε ότι πούλησε το σενάριο του «Why can΄ t be Αudrey Ηepburn»στον Στίβεν Σπίλμπεργκ. Εξοχα. Τοιουτοτρόπως, από σκαλί σε σκαλί κατάφερε να πάρει την πρωτοκαθεδρία σε μια ιστορία που θα σπάσει τα ταμεία.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ. Σαράντα και ενός παρακαλώ. Νever mind. Εξακολουθεί να βρίσκεται στην κυκλοφορία. Και μάλιστα, υποδυόμενη τώρα την Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ επανέρχεται φουριόζα και φωνάζει «Ι am still alive». Σας έφαγα σκρόφες!

ΜΠΙΛΙ ΚΡΑΝΤΑΠ. Ο σύζυγος (στην ταινία) της Ελίζαμπεθ Πέρκινς, δηλαδή της Τζούλιας Ρόμπερτς. Ο οποίος μένει εμβρόντητος και περίλυπος όταν εκείνη του ανακοινώνει «αγάπη μου δεν πάει άλλο, μια ζωή δυστυχισμένοι να παριστάνουμε τους ευτυχισμένους».

ΤΖΕΪΜΣ ΦΡΑΝΚΟ. Το έτερο, πιο νέο και φρέσκο, αρσενικό πάνω στο οποίο πέφτει η «βαρεμένη» Ελίζαμπεθ στη Ρώμη. Οπου «μαμ» με καρμπονάρα, προσούτο και παρμεζάνα και «νάνι» παρέα με το λουκάνικο του Τζέιμς Φράνκο. Δεν φταίω εγώ. Ετσι «το» λένε στην ταινία.

ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΤΖΕΝΚΙΝΣ. Κι άλλος Αμερικανός. Στο Νέο Δελχί αυτός. Γονυπετής στον προθάλαμο κάποιου γκουρού. Χωρίς λουκάνικο. Του το «έφαγε» η δυστυχία και μια οικογενειακή τραγωδία στο χωριό του το Τέξας. Αυτός είναι που μαστιγώνει ανηλεώς την Τζούλια Ρόμπερτς. Ψάξε μέσα σου, της λέει. Λάθος λέω εγώ. Πρώτα το λουκάνικο, ύστερα, πολύ ύστερα το εσωτερικό. ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ. Το παλικάρι στο Μπαλί οπου την πέφτει στην Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ. Πρώτα με τους προφήτες και τις καφετζούδες. Υστερα με λουκάνικα made in Spain. Οχι, χαζή είναι!

«ΕΑΤ ΡRΑΥ LΟVΕ». Το διά ταύτα δυόμισι ωρών, της μιας γραμμής. Αφήστε τα μίση, τα πλούτη και τα άλλα «-ίση» και σκαλίστε τον ψυχικό σας κόσμο. Που πάει να πει, η ταινία θα σκίσει στα ταμεία. Στίφη γυναικών θα ταυτιστούν με μια μεγαλοκοπέλα που τα ΄χει όλα, αλλά ικανοποίηση ούτε με κιάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου