Δευτέρα

Πέθανε η ηθοποιός Μαρί-Φρανς Πιζιέ

 
Η γαλλίδα ηθοποιός Μαρί-Φρανς Πιζιέ, βρέθηκε νεκρή στην πισίνα της εξοχικής της κατοικίας, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο Σεν-Σιρ-σιρ-Μερ στο Βαρ, σε ηλικία 66 ετών.
Oι περιστάσεις του θανάτου της παραμένουν απροσδιόριστες. Η εισαγγελία της Τουρόν, που ξεκίνησε "'έρευνα για τα αίτια του θανάτου" διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για "ποινική έρευνα", ανακοίνωσε ότι θα διενεργηθεί νεκροψία στη Μασαλία, σε ημερομηνία που δεν προσδιορίστηκε.

Συχνά παρουσιαζόμενη ως δευτεραγωνίστρια με μεγάλη γκάμα, η Μαρί-Φρανς Πιζιέ ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της το 1961. Eντοπίστηκε από τον Φρανσουά Τριφό χάρη σε μια οικογενειακή φωτογραφία στους δρόμους της Νίκαιας, όταν έπαιζε σε έναν ερασιτεχνικό θεατρικό θίασο.


Ο σκηνοθέτης έψαχνε μία έφηβη για να κάνει διάλογο με τον Ζαν-Πιερ Λεό ως Αντουάν Ντουανέλ στο "Αντουάν και Κολέτ", ένα από τα σκετς του "Έρωτας στα 20".


Το 1979, την ξαναβρίσκουμε στο ρόλο της Κολέτ στο "Η αγάπη το βάζει στα πόδια", την τελευταία περιπέτεια του Ντουανέλ, την οποία συνέγραψε η ηθοποιός.


Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε ταινίες των Ρομπ-Γκριγιέ, Λουίς Μπουνιουέλ, Ζακ Ριβέτ και κυρίως του νεαρού Αντρέ Τεσινέ. Χάρη στον τελευταίο, θα πάρει δύο φορές το γαλλικό κινηματογραφικό βραβείο Σεζάρ καλύτερου δεύτερου ρόλου για το "Souvenirs d'en France" το 1976 και Barocco το 1977.


To 1976 κερδίζει άλλο ένα Σεζάρ για το ρόλο της στην ταινία "Cousin, cousine" του Ζαν-Σαρλ Τατσελά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου