Τρίτη

Το Μέγαρο ανοίγει τους κήπους του


Το Μέγαρο ανοίγει τους κήπους του Σε δημόσιο χώρο πρασίνου, πλούσιο σε βλάστηση αλλά και σε προτάσεις πολιτισμού και εκπαίδευσης, μετατρέπονται πλέον τα 22 στρέμματα του πάρκου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο κήπος ανοιξε για πρώτη φορά τη Δευτέρα 17 Μαΐου, με σκοπό να γίνει πόλος έλξης σε πολίτες όλων των ηλικιών όπου θα μπορούν όχι μόνο να ξεκουράζονται αλλά και να συμμετέχουν -ιδιαιτέρως οι νέοι- σε διάφορες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Στο πλαίσιο του «ανοίγματος στην πόλη» που επιχειρεί το Μέγαρο, «βγάζει» στον κήπο του και τη συναυλία του διάσημου αρχιμουσικού Ρικάρντο Μούτι με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης». Η μουσική παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά σε γιγαντοοθόνη προς τέρψη των επισκεπτών του πάρκου, οι οποίοι καθισμένοι στο χορτάρι θα μπορούν να απολαύσουν δωρεάν έργα Μότσαρτ (Συμφωνία του Λιντς), Σούμπερτ (Ημιτελή) και Τσαϊκόφσκι (Συμφωνία αρ.6 «Παθητική»). Ωστόσο η πρώτη συναυλία που θα δοθεί εντός του κήπου θα είναι της «Big Band» του Δήμου Αθηναίων στις 5 και 19 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα. Επίσης τα παιδιά της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κήπο του Μεγάρου μέσω ενός δίωρου εκπαιδευτικού προγράμματος, που επεξεργάζονται οι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου και Λήδα Μασούρα. Θα έχει το μορφή του παιχνιδιού «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», αρχικά θα είναι πειραματικό και θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο το πρωί από τον προσεχή Οκτώβριο.
«Σε αυτή τη περίοδο κρίσεως για όλους τους Έλληνες, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ‘’ανοίγεται’’ ακόμη περισσότερο στην πόλη, θέλοντας να καταστήσει τον πολιτισμό προσιτό στους πολίτες και κυρίως στους νέους. Πέρα από το άνοιγμα του πάρκου, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν μουσικές εκδηλώσεις, θα ανακοινώσουμε σύντομα μια νέα τιμολογιακή πολιτική για την τρίτη ηλικία και εκείνους που έχουν κάρτα ανεργίας» επισήμανε ο πρόεδρος του Μεγάρου Ιωάννης Μάνος  στη συνέντευξη Τύπου, λίγο πριν από την ξενάγηση των δημοσιογράφων στον κήπο, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου